De kamervraag
Image default
Dienstverlening

Eerste hulp op de werkvloer

Werknemers en werkgevers zijn vandaag de dag nog niet volledig op de hoogte met betrekking tot de regels van bedrijfshulpverlening. Volgens de wet is elke werkgever verplicht een bedrijfshulpverlener in dienst te hebben, of hier zelf een BHV certificaat te beheren. Bij een bedrijf van 8 personen of meer moeten er meerdere BHV’ers aanwezig zijn. Met behulp van een risico-inventarisatie en -evaluatie kan een AREHBO medewerker vaststellen hoeveel BHV’ers een bedrijf nodig heeft.

Een BHV cursus

Als werkgever moet u BHV’ers regelen voor uw bedrijf. Bij AREHBO kunt u een BHV cursus volgen voor uzelf en/of werknemers. Bij acht of meerdere deelnemers is het mogelijk om een groepskorting te verkrijgen.Ook wanneer u als werknemer van uw werkgever een BHV cursus moet afleggen kun u contact opnemen met AREHBO Ook als werknemer die van de werkgever een BHV cursus moet volgen kan contact opnemen met AREHBO. Een AREHBO cursus voldoet aan de wettelijke eisen en wanneer u na twee dagen de cursus succesvol afrondt, kunt u een BHV-certificaat in ontvangst nemen.

De inhoud van een BHV cursus

Tijdens een BHV cursus krijgt u les over de volgende onderdelen van bedrijfsveiligheid. Zo leert u hoe u levensreddende handelingen uit moet voeren. Zoals reanimatie en het gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator). Naast het hulpverlenen bij slachtoffers is brandbestrijding ook een belangrijk deel van de BHV cursus. Er wordt u geleerd hoe een beginnende brand beperkt kan worden. Het laatste deel van een BHV cursus is ontruiming en communicatie. Een BHV’er kan dus in noodsituaties een gebouw ontruimen en weet hoe de communicatie moet verlopen met collega’s en hulpdiensten.

Herhalingstraject

Uw BHV cursus kan plaatsvinden bij AREHBO (Ede) of op uw eigen locatie. Omdat de Arbowet u verplicht dat de bedrijfshulpverlener altijd zijn taak moet kunnen uitvoeren als BHV’er adviseren wij om ieder jaar het herhalingscertificaat te halen. Dit omdat u niet continu bezig bent met het uitvoeren van hulpverlening. Dus is het mogelijk dat u kennis langzaam iets vervaagt. Daarom noemen wij het herhalings traject eigenlijk een opfris cursus.