De kamervraag
Image default
Woning en Tuin

Welke bureaustoel in mijn thuiskantoor?

Ben je op zoek naar een bureaustoel voor jouw thuiskantoor? Dan zijn er een aantal factoren en zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je denken aan jouw lengte en gewicht, het aantal uren dat je achter je computer zit en natuurlijk wat persoonlijke factoren. Verder moet je denken aan de materiaal van de wielen, de bekleding en als laatste de uitstraling. Al deze factoren worden verder in deze blog toegelicht.

Lengte en gewicht

Jouw eigen lichaamsbouw is erg belangrijk bij het kiezen van een bureaustoel. Je moet natuurlijk een bureaustoel kiezen die zorgt dat je in een goede zithouding zit. Veel bureaustoelen zijn nog te verstellen, maar als je heel lang bent of heel klein zal je toch al bepaalde keuzes moeten maken. Verder zijn sommige bureaustoelen maar bestand tegen een bepaald gewicht. Vaak staat er ook bij tot hoever het belast kan worden. Voor wat zwaardere mensen is het dus handig om daar rekening mee te houden.

Aantal uren zitten

Zit je acht uur of langer achter je beeldscherm? Dan is het belangrijk om een bureaustoel te kiezen die zorgt voor de juiste zithouding en die goed verstelbaar is. Ook om er voor te zorgen dat je op een dag op verschillende manieren goed kan zitten. Een thuiskantoor klinkt leuk, maar het komst steeds meer voor dat mensen gezondheidsproblemen ervaren door een niet goede bureaustoel. Het is daarom belangrijk om een comfortabele bureaustoel te kiezen waarbij je de stoel zo kan instellen dat je altijd goed zit.

De bekleding

De bekleding van de stoel is ook erg belangrijk. Je hebt eigenlijk drie soorten bekleding. De leren bekleding, de stoffen bekleding en de mesh bekleding. De leren bekleding is een mooie soort bekleding om te kiezen. Deze bekleding zorgt voor veel comfort en voelt zeer aangenaam aan. Daarbij geeft het ook een luxe uitstraling en gaat deze bekleding ook lang mee. De stoffen bekleding daarentegen is een stuk goedkoper en is vaak dikker. Een dikkere rugleuning zorgt voor meer ondersteuning aan de rug. Tot slot heb je ook nog de mesh bekleding, dit is een soort gaas en biedt veel ventilatie, maar gaat minder lang mee en biedt minder ondersteuning.

Wielen

De wielen van de bureaustoel zijn van zeer groot belang. Dit is niet perse voor de zithouding of voor het comfort van de stoel, maar meer voor de stevigheid en voor het beschermen van de vloer. Zo zijn er verschillende soorten bureaustoelwielen. Je hebt de tapijtwielen. Dit zijn wielen die goed zijn voor tapijt, pvc en vilt. Deze wielen zijn niet goed voor harde vloeren en kunnen voor bepaalde krassen zorgen. Naast de tapijtwielen heb je ook zwenkwielen. Deze zwenkwielen zijn bedoeld voor parket, tegels of laminaat. Bureaustoelen met deze wielen zijn niet makkelijk te gebruiken op zachte vloeren. Als je voor tapijtwielen kiest en je wilt ze gebruiken op een parket of laminaat vloer, dan is dat mogelijk. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een soort van mat, ook wel een vloerbeschermingsmat genoemd.

Smaak

Een bureaustoel moet ook nog een bepaalde stijl of uitstraling hebben. Je wilt natuurlijk dat je thuiskantoor er mooi uitziet, en daar hoort een mooie bureaustoel bij. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van jouw smaak. Zoek je een mooie bureaustoel kijk dan zeker op bureaustoel24.nl. Hier zie je vele stijlen, kleuren en soorten bureaustoelen.