De kamervraag
Image default
Aanbiedingen

Heeft een matras 90×200 een beschermer nodig?

Heeft een matras 90×200 een beschermer nodig?

Je hebt de perfecte matras, een hoeslaken om er overheen te leggen, en eventueel accessoires zoals een donzige matrastopper en een topdekmatras. 
Niet alleen zijn ze de eerste lijn van verdediging in het beschermen van uw matras, de voordelen van het hebben van een topdekmatras omvatten het verlengen van de levensduur van uw matras 90×200 op een kosteneffectieve manier en het verbeteren van de kwaliteit van uw slaap door het verminderen van allergenen. Bovendien zijn ze veel gemakkelijker schoon te maken dan een gewone matras.

  • Waar beschermt een matrasbeschermer eigenlijk tegen?

  • Zweet en andere lichaamsvloeistoffen
  • Dode huidcellen en huismijt
  • Morsingen en vlekken
  • Schimmel en meeldauw

In een studie hebben deelnemers aangegeven dat ze ’s nachts zweetten, waarbij de helft van hen aangaf dat ze door hun beddengoed heen zweetten. Maar niet alleen kan nachtelijk zweten en opvliegers de slaap verstoren, het vocht kan na verloop van tijd de binnenste materialen van de matras 90×200 aantasten en bijdragen tot de groei van schimmel of andere bacteriën. 
Met de afgescheiden huidcellen komen ook de huisstofmijten: microscopische insectenplagen waarvan de uitwerpselen en lichaamsdelen ’s nachts allergische reacties kunnen veroorzaken.

  • Is waterdicht

Bij het kiezen van een topdekmatras zijn waterdichtheid en vochtbestendigheid onmisbare eigenschappen. Wat deze matrasbeschermers waterdicht maakt, is een dun, rubberen membraan aan de achterkant van de beschermer dat dient als een stevige barrière. Het gebruik van deze beschermers is alsof je een extra laken op je bed hebt, maar dit laken houdt al het vervelende dat je niet wilt en niet nodig hebt om in je matras te groeien. Ze zijn ook gemakkelijk te wassen. De meeste worden geleverd met een reinigingscyclusgarantie.

  • Moet hypoallergeen zijn

Zorg ervoor dat de topdekmatras een omhulsel heeft. Een echt hypoallergene matrasbeschermer moet uw matras 90×200 volledig bedekken om huisstofmijt en andere allergenen buiten te houden.Bovendien moet het materiaal strak geweven zijn zodat huisstofmijten niet naar binnen kunnen sluipen.

  • Stil en comfortabel

Hoewel je wilt voorkomen dat zoveel mogelijk elementen van buitenaf uw matras 90×200 binnendringen, mag dit niet ten koste gaan van uw comfort.
Todekmatras beschermers van plastic en vinyl bieden de waterdichte barrière die je wenst, maar ze kunnen lawaaierig zijn omdat ze tijdens de slaap onder je rimpelen. Vaak hebben ze ook geen ademend vermogen. De ideale matrasbeschermer is onmerkbaar voor de slaper.

  • Dunne en ademende materialen

Polyurethaan materialen zijn superdun met een flexibel membraan, waardoor de topdekmatras beschermer stil en ondetecteerbaar blijft terwijl je slaapt. Het is ook beter ademend, waardoor lucht kan passeren en je ’s nachts comfortabel blijft slapen.
Voor wie warm slaapt, zijn er ook matrasbeschermers met verkoelende eigenschappen die kunnen helpen bij warm slapen.

matras 90x200