De kamervraag
Image default
Gezondheid

Inblikken van groenten en impact op de detox kuur

Bonenveld en conservenfabriek, New Jersey, VS.
Inblikken is een proces waarbij de enzymen in groenten worden gedeactiveerd en de aanwezige micro-organismen door hitte worden gedood. De verzegelde verpakking sluit lucht uit het levensmiddel uit om verdere bederf te voorkomen. De laagst noodzakelijke warmte en de minimale verwerkingstijd worden gebruikt om de mechanische afbraak van het product te voorkomen en om de smaak zo veel mogelijk te behouden. Het blik kan dan langdurig bij omgevingstemperatuur worden bewaard.

Een detox kuur is een veelgebruikte methode om af te vallen en de slechte stoffen uit het lichaam te halen. Het is belangrijk dat de detox kuur wordt gemaakt door iemand die veel van groenten en fruit weet. De combinatie van groenten en fruit in de detox kuur is wat de kwaliteit van deze detox kuur bepaald.

Het invriezen van de groenten en het op een temperatuur van minder dan -10 °C (14 °F) houden, voorkomt dat de groenten kortstondig bederven, terwijl een temperatuur van -18 °C (0 °F) nodig is om ze langer te kunnen bewaren. De werking van het enzym wordt slechts geremd en het blancheren van groenten van de juiste grootte voor het invriezen verzacht dit en voorkomt het ontstaan van bijsmaken. Niet alle micro-organismen zullen bij deze temperaturen worden gedood en na het ontdooien moeten de groenten onmiddellijk worden gebruikt, omdat anders de aanwezige microben zich kunnen vermenigvuldigen.

Van oudsher wordt voor sommige producten zoals tomaten, champignons en bonen gebruik gemaakt van drogen in de zon, waarbij de producten op rekken worden verspreid en het gewas met tussenpozen wordt omgedraaid. Deze methode heeft een aantal nadelen, zoals een gebrek aan controle over de droogtijden, bederf bij langzaam drogen, verontreiniging door vuil, bevochtiging door regen en aantasting door knaagdieren, vogels en insecten. Deze nadelen kunnen worden verlicht door het gebruik van drogers op zonne-energie. De gedroogde producten moeten worden beschermd tegen het opnieuw opnemen van vocht tijdens de opslag.

Een detox kuur is een veelgebruikte methode om af te vallen en de slechte stoffen uit het lichaam te halen. Het is belangrijk dat de detox kuur wordt gemaakt door iemand die veel van groenten en fruit weet. De combinatie van groenten en fruit in de detox kuur is wat de kwaliteit van deze detox kuur bepaald.

Een hoog gehalte aan zowel suiker als zout kan het voedsel conserveren door te voorkomen dat micro-organismen groeien. Sperziebonen kunnen worden gezouten door de peulen in lagen met zout in te smeren, maar deze conserveringsmethode is voor de meeste groenten ongeschikt. Merg, rode biet, wortel en sommige andere groenten kunnen met suiker worden gekookt om jam te maken. Azijn wordt veel gebruikt in de conservering van levensmiddelen; een voldoende concentratie azijnzuur voorkomt de ontwikkeling van destructieve micro-organismen, een feit dat wordt gebruikt bij de bereiding van augurken, chutneys en smaakstoffen. Fermentatie is een andere methode om groenten te bewaren voor later gebruik. Zuurkool wordt gemaakt van gehakte kool en is afhankelijk van melkzuurbacteriën die verbindingen produceren die de groei van andere micro-organismen remmen.

Een detox kuur is een veelgebruikte methode om af te vallen en de slechte stoffen uit het lichaam te halen. Het is belangrijk dat de detox kuur wordt gemaakt door iemand die veel van groenten en fruit weet. De combinatie van groenten en fruit in de detox kuur is wat de kwaliteit van deze detox kuur bepaald.

Groenten in een supermarkt in de Verenigde Staten
In 2010 was China het grootste groenteproducerende land, met meer dan de helft van de wereldproductie. India, de Verenigde Staten, Turkije, Iran en Egypte waren de op een na grootste producenten. China had het hoogste areaal voor de plantaardige productie, terwijl de hoogste gemiddelde opbrengsten werden behaald in Spanje en de Republiek Korea.

https://www.sap.je/detox-kuur/