Slimme tips bij het snel en met winst verkopen van je domeinnaam

Inhoudsopgave:

Een domeinnaam verkopen, hoe doe je dat eigenlijk? Uit het verleden is gebleken dat de verkoop lucratieve business kan zijn. Als je straks een goede domeinnaam gaat registreren of je hebt al jaren een mooi domein op jouw naam geregistreerd staan, dan zou dat bij een verkoop wel eens een mooi bedrag kunnen opleveren.

Hieronder vind je slimme tips om je domein te verkopen.

Doe eigen onderzoek

Begin bij het begin en dat is marktonderzoek. Door onderzoek te doen, kom je erachter hoe de prijs ligt voor vergelijkbare domeinen. Je kan tegelijk een check doen voor domeinen in dezelfde niche die nog vrij zijn. Houd er rekening mee dat de prijzen die je tegenkomt waarschijnlijk relatief hoog zijn. Verkopers zetten doorgaans hoog in.

Bepaal de waarde

Na het onderzoek is het tijd om de waarde vast te stellen. Het is van belang dat je een richtlijn hebt voor je prijs. De verkoopwaarde bepaal je door de prijs die je vindt dat je domein waard is, afgewogen tegen de prijzen uit je onderzoek.

Te koop zetten

De volgende stap is het te koop zetten van je domein. Hier zijn tal van websites voor, zoals Sedo of de Nederlandse site Sitedeals. Omschrijf hetgeen je verkoopt altijd helder, inclusief autoriteit, linkwaarde en niche. Dit is interessante informatie voor de potentiële koper en hoe beter omschreven, hoe groter de kans op verkoop.

Vergeet je vraagprijs niet te vermelden, tenzij je biedingen verwacht. Je kan ook extra initiatief nemen door contact te zoeken met bedrijven die geïnteresseerd kunnen zijn in je domein.

Onderhandelingen

Onderhandelen zijn doornsnee binnen de domeinen-business. Een startbod ligt veelal lager dan je vraagprijs, maar door te onderhandelen kom je op een voor jou acceptabele prijs uit. Besteed aandacht aan het ontvangen van contactgegevens van de koper. Ontvang naast het e-mailadres ook adres, telefoonnummer en identiteitsbewijs. Identificeer met wie je zaken doet.

Voorwaarden stellen

Tenslotte is het ook belangrijk, om na een akkoord, alle afspraken op papier te zetten. Let op geen transacties te doen, voor alles vaststaat. Stel dus gerust een overeenkomst op, zodat je juridisch een poot hebt om op te staan. Ook een ’trusted third party’ kan uitkomst bieden bij een veilige transactie.

https://www.swx.be
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

Ontdek de beste VPN's om vanuit Nederland naar US Netflix te kijken

Woont u in Nederland en wilt u toegang tot de enorme bibliotheek met films en tv-programma’s op Netflix US? Gelukkig is er een oplossing: een

...

Wifi in Camper: alle voordelen op een rij

Wifi in de camper is de afgelopen jaren steeds populairder geworden onder reizigers en kampeerders. Dit is niet verwonderlijk, want het biedt tal van voordelen.

...

Een gecertificeerde Managed Service Provider voor al uw cloudoplossingen

Cloudiction is een gecertificeerde Managed Service Provider met jarenlange ervaring met het leveren van diverse cloudoplossingen. Hun experts zorgen ervoor dat uw bedrijf volledig ontzorgt

...

Hoeveel mascara mag je meenemen in het vliegtuig als handbagage?

Je kent het wel… De zomer komt eraan,en je kan eindelijk voor ontspanning gaan.Je reist met het vliegtuig naar een ver land,en na lang aftellen

...