Kussensloop kopen? Ga voor een satijnen kussensloop!

Inhoudsopgave:

Kussensloop kopen?

Hoewel het vinden van de juiste kussensloop een zeer persoonlijke aangelegenheid is, is het essentieel om er een te kiezen die comfortabel en duurzaam is en je kussen beschermt tegen vuil, olie en zweet. 

We hebben meer dan een dozijn kussenslopen van topmerken gekocht en gedurende een aantal weken getest, waarbij we de kwaliteit, het gevoel, de ademende eigenschappen en de totale waarde hebben geëvalueerd. Onze beste keuze, de Parachute Linnen Kussensloop, is gemaakt van Europees vlas, gewassen voor zachtheid, en verkrijgbaar in 10 kleuren en twee sluitingsstijlen.

Waarop moet je letten bij een kussensloop

  1. Stof. Bij het kiezen van een kussensloop, zijn er een paar standaard stof opties. Katoen staat bekend om zijn zachtheid en ademend vermogen, en het kan vaak een luxe gevoel geven voor een betaalbare prijs. Microvezel en polyester zijn ook goedkoop en kreukvrij. Voor een luxueuzer gevoel kunt u kiezen voor zijde of linnen.
  2. Weefsel. Effen katoen is gebruikelijk voor kussenslopen, maar u vindt ook satijn- en jerseybinding. Satijn voelt ultrazacht aan, terwijl jersey aanvoelt als uw favoriete T-shirt. Voor een zijdezacht kussensloop met een glanzende afwerking kiest u satijn. 
  3. Kleur.  Omdat u kussenslopen apart van uw bestaande beddengoed koopt, kunt u ofwel bijpassende kussenslopen zoeken of een kleur kiezen die bij uw slaapkamerinrichting past. Natuurlijk, als je voor een hotel-stijl look gaat, is klassiek wit de manier om te gaan.

Satijnen kussensloop

Een satijnen kussensloop kan uw beddengoed opwaarderen en de lat voor een goede nachtrust hoger leggen. Zijde kussenslopen zien er niet alleen luxueus uit en voelen ook luxueus aan, ze bieden ook een heleboel voordelen op het gebied van haar- en huidverzorging. Ze bestaan uit superzachte vezels die minder wrijving genereren (vergeleken met katoenen versies) en dus resulteren in minder rukken en breken van haar. Zijden kussenslopen zijn ook minder absorberend, zodat ze niet de crèmes opzuigen die je hebt aangebracht voor je naar bed gaat of de natuurlijke oliën uit je haar en huid halen terwijl je slaapt. Bovendien zijn deze kussenslopen het hele jaar door een droom om op te slapen; zijde is een thermoregulerend materiaal dat u warm houdt tijdens de koudere maanden en koel in de zomer. Moerbeizijde is een van de meest populaire vezelsoorten voor kussenslopen, omdat ze lichter, gladder en luchtiger zijn dan andere soorten.

Wat zijn de voordelen van zijden kussenslopen?

Zijden kussenslopen geven de slaapkamer een stijlvolle uitstraling, maar de voordelen voor haar en huid zijn het grootst. Dankzij de zijdezachte, dicht geweven vezels die minder wrijving genereren, is er minder trek aan haar en huid en minder absorptie van essentieel vocht.

Wat voor soort zijde is het beste voor kussenslopen?

Wees op uw hoede voor zijdemixen. Deze stoffen voelen zijdezacht aan, maar kunnen bestaan uit katoen, polyester en andere materialen die uitdrogend of irriterend kunnen zijn. Zoek altijd naar kussenslopen van 100% moerbeizijde, die als de beste kwaliteit wordt beschouwd. Niet alleen zijn de vezels van nature hydraterend, maar ze zijn ook sterk en antimicrobieel.

Wat is een goede draadtelling voor zijden kussenslopen?

Het aantal draden is een meeteenheid die wordt gebruikt om de meest luxueuze zijden stoffen te onderscheiden. Het bereik voor zijden kussenslopen varieert meestal van 19-25 momme. En net als bij de draadtelling, die het winkelend publiek kan helpen de kwaliteit van katoenen beddengoed te bepalen, betekent hoe hoger de waarde over het algemeen hoe beter de kwaliteit.

Hoe vaak moet u zijden slopen wassen?

Het feit dat zijden slopen antibacterieel en schimmelwerend zijn, betekent niet dat u ze niet regelmatig hoeft te wassen. Was ze een keer per week of net zo vaak als u uw gewone linnengoed zou wassen.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet u uw kussenslopen vervangen?

Net als bij lakens moet u uw kussensloop ongeveer elke week wassen (of vervangen door een schoon exemplaar). Omdat kussenslopen in direct contact staan met ons gezicht, kunnen ze meer olie, make-up en vuil bevatten dan lakens. Daarom kiezen sommige mensen ervoor om hun kussenslopen om de twee of drie dagen te vervangen.

Als het gaat om de levensduur van kussenslopen, kunt u rekenen op één of twee jaar. Als de uwe gerafeld, gescheurd of permanent bevlekt zijn, is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe set.

Hoe onderhoud je zijden/satijnen kussenslopen?

Sommige zijden en satijnen kussenslopen kunnen in een gewone wasmachine worden gewassen. De stof is echter wat kwetsbaarder dan katoen en linnen, dus u kunt ze voor de zekerheid beter met de hand wassen. (Volg in geval van twijfel de specifieke wasinstructies van het merk).

Gebruik in elk geval koud water en een zacht wasmiddel. Als u met de hand wast, voeg dan wat gedistilleerde witte azijn toe bij het spoelen om zeepresten te verwijderen en de zachtheid van het materiaal te verbeteren. Hang uw zijden of satijnen kussenslopen vervolgens op om te drogen of droog ze in de droogtrommel op een laag vuur.

Wat is de beste draadtelling voor kussenslopen?

Het aantal draden is meestal een kwestie van voorkeur en niet noodzakelijk een indicatie van kwaliteit.1 Door de aard van het weefsel zijn sommige hoogwaardige stoffen beperkt in aantal draden. Linnen bijvoorbeeld heeft een maximum van ongeveer 150, en wordt beschouwd als een van de beste bedtextiel. 

Bovendien zijn lagere draadtellingen vaak meer ademend, omdat ze de luchtstroom doorlaten.¹ De draadtelling van satijn en bamboe kan oplopen tot 800, en microvezel kan de 1000 overschrijden. Deze stoffen zijn over het algemeen iets warmer en niet zo goed ademend als traditioneel katoen en linnen.

 

https://slaapwetenschap.nl/
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

MSC marketing management

Aanvraagtermijn Aanvangsdatum Augustus 2022 (week 34)   Indeling Voltijd | 12 maanden   Studiepunten 60   Kosten € 2.209 (EER)* | € 20.700 (niet-EER)  

...